ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Saturday, April 11, 2015

ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΖΩΩΝ

 

Σήμερα στις 11/04/2015 , τις πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο " Μακεδονία" στην Θεσσαλονίκη,
2 άτομα ξένης υπηκοότητας προσπάθησαν να ταξιδέψουν με 6 σκυλιά.
Ενώ δήλωσαν ότι ήταν οι ιδιοκτήτες των έξι (6) ζώων (κουτάβια μιας γέννας),   που τα είχαν πάρει από νόμιμο
 εκτροφείο στη Χαλκιδική,  δεν είχαν μαζί τους τα νόμιμα πιστοποιητικά.

Οι ίδιοι δήλωσαν όταν τους ζητήθηκαν τα πιστοποιητικά, ότι θα τους τα στείλουν εκείνη την ώρα με φαξ...Κάτι το οποίο δεν έγινε , οπότε οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο...

Είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στην Ελλάδα, θα γίνουν προκαταρκτικές έρευνες και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών και ότι άλλο προκύψει από την έρευνα που θα διεξαχθεί..

Η Πανελλήνια φιλοζωική οργάνωση  ΚOFFA NGO,  υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, γιατί όπως υποστηρίζει,  ενώ οι παραβάτες δεν έχουν τα νόμιμα πιστοποιητικά κατά τη συλληψή τους , ξαφνικά την ημέρα της δίκης εμφανίζονται ως δια μαγείας..

Επίσης οι δύο ξένοι μήνυσαν την ΚΟFFA NGO για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί ενώ είναι φιλόζωοι, εμποδίζεται το έργο τους από την KOFFA NGO.

Τα ζώα παραδόθηκαν στην κτηνίατρο, μέχρι να βγει  η απόφαση.

Γιατί αν τα ζώα δόθηκαν από νόμιμο εκτροφείο θα πρέπει να υπάρχουν τα συμβόλαια αγοραπωλησίας, τα κουτάβια θα πρέπει να είναι δηλωμένα στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας, και να υπάρχουν παραστατικά απόδειξης ή δωρεάς.

Και ερωτούμε : Γιατί δεν τηρούνται οι νόμοι?  Εκτός του νόμου 4039/2012,  υπάρχει ο κανονισμός (ΕΕ) αριθμός 576/2013 του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 12ης Ιουνίου 2013, σχετικά με τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς και την κατάργηση του κανονισμού(ΕΚ) αριθμός 998/2003.

Επίσης υπάρχει και η Κτηνιατρική Νομοθεσία.
 

Η ΚOFFA NGO , όπως μας ανέφερε,  είναι υπέρ των υιοθεσιών στο εξωτερικό αρκεί να γίνονται με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες και να τηρούνται οι σχετικοί νόμοι..
Πρωταρχικός σκοπός της είναι η προστασία των ζώων και η καταπολέμηση της διαφθοράς και εκμετάλλευσης αυτών των αθώων πλασμάτων από διάφορους κερδοσκόπους.

Συνεργάζεται με Γερμανούς , Ολλανδούς και άλλους ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη , με τους ίδιους στόχους και ιδανικά.

Φυσικό επόμενο είναι λοιπόν ο πόλεμος και οι προσπάθειες σπίλωσης της ΚOFFA NGO όπως και των άλλων ξένων ακτιβιστών από τα διάφορα συμφέροντα που ενοχλούνται γιατί θέλουν να συνεχίζουν να κερδοσκοπούν εις βάρος αυτών των αδύναμων πλασμάτων ....

Όπως λοιπόν σε άλλες πολιτισμένες χώρες οι νόμοι γίνονται σεβαστοί από όλους, έτσι πρέπει να γίνεται και στην Ελλάδα.

Ευελπιστούμε στη Δικαιοσύνη ότι θα πράξει το σωστό και ηθικό...


KOFFA NGO


https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3553271093136261867#editor/target=page;pageID=5714744935185508959




 

No comments:

Post a Comment