ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Sunday, February 14, 2016

ΜΑΦΙΕΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ

ΜΑΦΙΕΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ
Σε ενα εκτεταμένο καταφύγιο στα προάστια του Βερολίνου, 

Η Μπεάτα Καμίνσκι, επιασε ενα μικροσκοπικό κουταβάκι και το ανέβασε στο γραφείο της. Οκτώ ίντσες ψηλό, και ενα πόδι απο το κεφάλι μεχρι την ουρά, ειναι τα ζώα ράτσας που προτιμούν οι Γερμανοί. Οπως η "Λούνα", πολλά ειναι τα ζώα που εγκαταλείπονται στα καταφύγια, οταν αρρωστήσουν, παρ'οτι οι ασθένειες τους, μπορούν να προληφθούν με τους εμβολιασμούς.
Οι πληροφορίες και  τα στοιχεία, που εχουν συλλεχθει, υποδουλώνουν την υπαρξη του εμπορίου των κουταβιών απο μια οργανωμένη μαφία. Τα ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης, και η απροθυμία των Αρχών να ασχοληθούν μ'αυτό και να επιβάλουν ποινικές κυρώσεις, καθώς και οι πωλήσεις στο ιντερνέτ, καθιστά αδύνατη την οποιαδήποτε προσπάθεια να σταματήσει.
Το μεγαλύτερο καταφύγιο  στην Ευρώπη,  το Τιρχαιμ η' 
"Καταφύγιο ζωων  Βερολίνου" ειναι ενα τεράστιο κτίσμα. Σχεδιασμένο απο τον ιδιο αρχιτέκτονα που εκτισε την προσωπική κατοικία της Ανγκελα Μέρκελ,στεγαζει πιθήκους, που προορίζονταν για πειράματα στην Ανατολικη Γερμανία πριν την επανένωση τα οποία εγκαταλειφθησαν μαζι με αλλα εκτρεφομενα ζώα τα οποία κατασχέθηκαν, οπως σαύρες, παπαγάλους, κουνιελα, μαζι με 800 γατες και 300 σκυλους. 
Με ετήσιο προϋπολογισμό της τάξης των $ 10 εκατομμυρίων, τα ζώα παραμένουν στό καταφύγιο επ'αορίστου αν δεν υιοθετηθούν, και καταλήγουν στην ευθανασία μόνο αν υποφέρουν από ανίατες αρρώστιες.
Τα ζώα, εχουν περάσει την κόλαση, πρίν καταλήξουν εδώ.
Κανείς  δεν μπορεί να πεί πόσα από αυτά, εχουν καταλήξει εκεί, απο το παράνομο εμπόριο, αλλα η ακτιβίστρια Καμίνσκι, αναφέρει οτι πολλά εχουν ερθει από κατασχέσεις και ατυχήματα των μεταφορεων στους αυτοκινητοδρόμους, απο Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία κ.λ.π, αλλά κι από ιδιοκτήτες που τα εγκαταλείπυν οταν αρρωστήσουν η' γεράσουν, κάνοντας υπαινιγμό για την ανθηση του λαθρεμπορίου.
Το πρόβλημα του εμπορίου των κουταβιών, ειναι πολύ μεγαλύτερο στην Αμερική, λέει, αλλά με τα ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης, είμαστε σε κίνδυνο να τούς ξεπεράσουμε. Σε μία περίπτωση στήν Εθνική οδό, μετά απο ελέγχο τών αστυνομικών,   βρέθηκαν καί κατασχέθηκαν 100 μεγαλόσωμα σκυλιά Αγιου Βερναρδου και μπουλντογκ, οταν το φορτηγό από τη Σλοβακία συνετρίβη κοντά στην πόλη του Schifferstadt στη Νοτιοδυτική Γερμανία.
Κουτάβια  στοιβάζονται σε κλουβιά μέσα σε κλειστά φορτηγά, ξαπλωμένα πάνω στά ούρα τους καί τις ακαθαρσίες τους, ωστε  μόνο φρίκη μπορούμε να το ονομάσουμε ειπε η κτηνιατρική υπηρεσία , καί οι παραβιάσεις αυτές  κατά των δικαιωμάτων των ζώων, γίνονται κατά μήκος των συνόρων.
Παρ'ολα αυτά, δεν τίθεται θέμα ποινικών διώξεων, δήλωσε ο Αστυνομικός διευθυντής, Simone Eisenbarth στην εφημερίδα Bild της Γερμανίας. "Δυστυχώς, τα χέρια μας είναι δεμένα». αφού διαθέτουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.
Το πρόβλημα δυστχώς δεν αφορά μόνο την  Γερμανία. Παρόμοιες περιπτώσεις, εχουν συμβεί καί στό Βέλγιο, με μεγάλο εισαγωγέα περισυ, αλλά καί στη Βρετανία, οπου η χαλάρωση των νόμων και η υιθέτηση της ΕΕ της μεταφοράς των ζώων με ενα απλό διαβατήριο εχουν γίνει αφορμή να αυξηθεί τραγικά το λαθρεμπόριο.
Η ανικανότητα των Αρχών στη Γερμανία, υπογραμμίζει την δυσκολία, να βάλουν τέλος σ'αυτό τό σκληρό εμπόριο.
Στόν οδηγό που συνελήφθει στήν Εθνική οδό, υπεβλήθει πρόστιμο 30.000 ευρω, αλλα αυτό δεν σταματάει κανέναν, γιατί τα κέρδη, υπερτερουν των προστίμων.
Τον περασμένο Μάιο, το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης, πραγματοποίησε για πρώτη φορά συζήτηση γύρω απο το θέμα , ωστε να χρειάζεται αδεια οποιος πρόκειται να εισάγει ζώα.
Η καλύτερη λύση βέβαια, είναι η υιοθεσία απο καταφύγιο, λέει η Καμινσκι.

http://www.salon.com/2014/08/08/europe_has_a_puppy_mafia_problem_partner/ 

No comments:

Post a Comment