Ερωτηματικά από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.
 
Σοβαρά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η ποινή την οποία επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σχετικά με την υπόθεση πολίτη ο οποίος έσυρε πίσω από το αυτοκίνητό του τον σκύλο του μέχρι που πέθανε.
 
 Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αναλύοντας την απόφαση αυτή έχει καταλήξει ότι: Μετά από 15 μήνες συνεχών ακροάσεων, μετά από την προσέλευση ενός μεγάλου αριθμού μαρτύρων και μαρτυρικού υλικού, μετά από τις πολύ σοβαρές κατηγορίες για τις οποίες βρέθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θεωρεί ότι η επιβληθείσα ποινή των δύο μηνών φυλάκιση όχι μόνο δεν είναι αποτρεπτική αλλά χάδι στο μάγουλο του κατηγορουμένου.
 
 Η απόφαση αυτή προκάλεσε και προκαλεί την αγανάκτηση όλων των φιλοζωικών και άλλων ευαισθητοποιημένων πολιτών, εντός και εκτός Κύπρου. Θυμίζουμε ότι με βάση τον νόμο περί ευημερίας 46(Ι)1994 η ποινή για τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι ένα χρόνο φυλάκιση ή πρόστιμο ή και τα δύο μαζί.
 

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έχοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω αποφάσισε όπως παραδώσει ιδιοχείρως στον Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα σχετική επιστολή με την οποία θα ζητά την επανεξέταση της απόφασης του δικαστηρίου και την ποινή με την οποία όχι μόνο δεν είμαστε ικανοποιημένοι αλλά δυστυχώς αυτή η απόφαση δεν πέρασε τα ανάλογα μηνύματα προς την κοινωνία.